Recept



Fiskgryta med gröna grönsaker
4 portioner

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk olivolja
1 msk riven ingefära
1 dl vatten
1 msk fiskfond
2 dl grädde
200 g laxfilé
200 g torskfilé
1 broccolistånd
100 g skalade räkor
150 g sockerärter
1½ dl frysta ärter
salt och svartpeppar
2 salladslökar
1dl hackad körvel

Gör så här:
Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära i någon minut. Häll på vatten, fon och grädde och låt koka ihop 5 minuter. Skär fisken i lagon stora bitar. Bryt broccolin i buketter. Lägg i fisk, broccoli och salladslök och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt räkor, sockerärter och ärter och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i fyra djupa tallrikar. Strimla salladslöken och strö över grytan.
Garnera med körvel.




Fröbröd
ca 18 st
2 ägg
3 dl riven ost (gärna västerbotten)
1 msk majonnäs
2 msk keso
1½ tsk bakpulver
ca 5 dl frön (t.ex pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön och linfrön)

Gör så här:
Sätt ungen på 225 grader. Blanda alla ingredienser och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Skär brödet i rutor. Förvara i en påse, håller ca 5 dagar. det går också bra att frysa brödet.

Där har ni min middag. Och det var otroligt gott. (:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0